Ana Sayfa Muhasebe KDV2 beyannamesinde ödenecek tutar 1 Nolu KDV beyannamesindeki devreden tutardan mahsup edilebilir...

    KDV2 beyannamesinde ödenecek tutar 1 Nolu KDV beyannamesindeki devreden tutardan mahsup edilebilir mi?

    1 no.lu kdv nedir? 2 no.lu kdv nedir?

    1141
    0
    Tevkifatlı KDV beyannamesi (KDV-2) vermek zorunda olan mükellefler, KDV -1 Beyannamesinde devreden KDV çıkıyorsa, bu durumda Tevkifatlı KDV-2 Beyannamesinde tahakkuk eden Kdv’yi ödemeli midir? Bu durumda olan mükellefler nasıl bir işlem yapmalıdırlar? Ödemeyecek ise nasıl bir yöntem uygulanmalıdır?

    Her beyanname çeşidi ayrı ayrı değerlendirilir.

    (2) nolu KDV beyannamesi ile tahakkuk eden vergi ödenecektir (1) nolu KDV’den indirilecektir. Devreden KDV ini çıkmasının önemi olmaz.

    01.10.2020 tarihinde kuruyemiş dükkânı olarak mükellefiyet açmıştır.  
    Yiyecek ve iceçekleré ait kdv oranının 8 olması gerekirken yazar kasa servisi sehven her iki ürün satışı olarak kdv oranını makinaya 1 olarak tanımlamış ve mükellef ekim ayı için gıda ve içecek satışlarıni 1 olarak kesmiştir. Yazar kasa fişi olduğu içinde düzeltilmiyor. Bu durumda bende kdv oranini 1 olarak mı 8 olarak mı işleyip beyanname vermeliyim?

    % 8 olarak kayıtlara alacak ve KDV beyannamesine yazacaksınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7256 Sayılı Kanun Kapsamında Yeni İstihdam Teşvikleri
    Sonraki İçerikElektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz