Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşten çıkarımların yasaklandığı aylarda personel kendisi istifa edip işten çıkabilir mi?

İşten çıkarımların yasaklandığı aylarda personel kendisi istifa edip işten çıkabilir mi?

899
0

 17 Nisan itibariyle işten çıkışlar yasaklandı ancak. İşçi kendi isteği ile işten ayrılmak istiyor bu durumda ne yapmalıyız. Bunun istisnası var mıdır?

İstifa işçinin irade beyanı olup işverenin işçiyi işten çıkarması değildir.

Ücretsiz izin maaş desteği 17 Nisan ve sonrası için mi geçerlidir. 01 Nisan itibariyle ücretsiz izine çıkarılan personellerin durumu nasıl olacaktır?

7244 sayılı yasanın MADDE 7- 4447 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 24 maddesinin uygulamasına ilişkin tebliğler henüz yayınlanmamıştır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşin sona ermesi sebebiyle işten çıkışı yapılacak personellerin 7244 sayılı kanun kapsamında çıkışları yasak mıdır?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneğine başvuru yapmış firmalar istelerse ilk hafta personellerine tam ücret verebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz