Ana Sayfa SGK Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmış firmalar istelerse ilk hafta personellerine tam ücret...

Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmış firmalar istelerse ilk hafta personellerine tam ücret verebilir mi?

608
0

 24.03.2020 tarihinde kısa çalışmaya başvurduk. 23 gün normal çalışma ve 7 gün yarım ücret hesaplanması gerektiğini biliyoruz. Fakat işveren yarım ücret yerine tam ücret veriyor. Bu durumda mart ayı için 30 gün üzerinden prim hesaplayıp normal ücret ödesem sorun olur mu?

Yarım ücret yerine fazlaya ilişkin ödeme yapabilirsiniz.

Ancak 2020 Mart ayı için fiili durumuz; 24.03.2020/30.03.2020  7 gün yarım ücret

31.03.2020  18 kod ve KÇÖ bildirim yapmanız gerekmektedir.

Kısa Çalışma Ödeneğine başvuru yaptık. İşyeri tamamen kapalı. İlk bir hafta işveren tarafından tam ücret olarak ödenmesinde yasal bir sakınca var mı?

KÇÖ başvurusunun ilk yedi günü için ödenen ücret; Günlük brüt yarım ücretin prime esas kazanç günlük alt sınırının altında olması halinde prime esas günlük kazanç alt sınırı üzerinden bildirim yapılması gerekmektedir. Alt sınırın altında kalan brüt yarım ücret ile alt sınır arasındaki farka ait sigorta primlerinin işveren tarafından ödenmesi gerekmektedir. Üst sınıra kadar ödeme yapılmasında yasal bir sıkıntı bulunmamaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşten çıkarımların yasaklandığı aylarda personel kendisi istifa edip işten çıkabilir mi?
Sonraki İçerikİkinci el oto alım satımı yapan firmalar özel matrah uygulamasında nelere dikkat etmelidir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz