Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşin sona ermesi sebebiyle işten çıkışı yapılacak personellerin 7244 sayılı kanun kapsamında...

İşin sona ermesi sebebiyle işten çıkışı yapılacak personellerin 7244 sayılı kanun kapsamında çıkışları yasak mıdır?

1702
0

Bir işyerinin kapanışını vereceğiz. Bu sebepten sigortalı işçilerinin de çıkışının yapılması gerekiyor.

Bu durum işten çıkarma yasağı kapsamında mı?

7244 sayılı kanun uygulamasına ilişkin tebliğ henüz yayınlanmamıştır. Kapanan işyerinin işçi çıkışlarının işin 17 kod ile kapanmasında yasal bir sıkıntı yaşanmaması gerekmektedir.

17 Nisan 2020 de yürürlüğe giren Kanun No 7244/9 madde ile işten çıkışları 3 ay süreyle yasaklandı. İnşaat firmamızın şantiyelerinden birinde yapım işleri tamamlanmış olup iskân işlemleri için Sgk dosyasının kapanması asgari işçilik hesaplanması ve ilişiksizlik belgesi alınması gerekmektedir.

 Bu şantiyede çalışan işçilerin, hizmet akti fesih olmadan aynı işverenin diğer işyerine 16- Nakil koduyla işlem yapılabilir mi? Sonuçta işten çıkış yapmış oluyoruz, tekrar işe giriş yapılsa bile  Sgk her hangi bir İpc uygular mı ?

İnşaat işinizin bitimi ile de işin sonlanması ile işçilerin çıkışının yapılmasına bir engel henüz uygulamaya ilişkin tebliğleri yayınlanmamışken işçinin naklinde hiç bir yasal sıkıntı olmaması gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa çalışma ödeneğine başvuru zorunlu mudur? Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmadan ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?
Sonraki İçerikİşten çıkarımların yasaklandığı aylarda personel kendisi istifa edip işten çıkabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz