Ana Sayfa Muhasebe İşgöremez raporu nedeniyle malulen emeklilik hakkı kazanan personelin kullanmadığı ücretli izinlerden prim...

İşgöremez raporu nedeniyle malulen emeklilik hakkı kazanan personelin kullanmadığı ücretli izinlerden prim kesintisi yapılabilir mi?

958
0

Personelimiz 6 aydır işgöremez raporlu. Bu süre içinde 1.derece engelli raporu verdiler ve şu an malulen emekli olma hakkı kazandı. Kullanmadığı izin ücretlerini ve kıdem tazminatını hesaplıyorum. Ancak bordroda izin ücretinden ssk primi kesintisi görünmüyor (kaydetmeme rağmen).
Kullanmadığı izinlerin ücretinden prim kesintisi yapmak için ssk günü olması şart mı?

 

Prim kazancı bildirilmiş olan son aya ek vermeniz gerekmektedir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İstirahat (İşgöremezlik) raporlarının sisteme girişi ne zaman yapılır?

 

Engelliler, şehit yakınları ve gazilere indirim!

 

Çalışan sayımız 50 kişiden 43’e düştü. Engelli çalışan zorunluluğumuz devam eder mi?

 

Çalışma Gücü Kaybınız % Kaç Olursa Engellilik İndiriminden Faydalanabilirsiniz?

 

Engellilik Başvurusu Üzerine Gelir İdaresi̇ Başkanlığı Ne Yapmaktadır?

 

 

Önceki İçerikÜcrete tabi poşetlerin sağlaması gereken özellikler nelerdir?
Sonraki İçerikİnternetten yapılan satışlarda poşetler ücretli mi olacak?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz