Ana Sayfa Muhasebe İstirahat (İşgöremezlik) raporlarının sisteme girişi ne zaman yapılır?

İstirahat (İşgöremezlik) raporlarının sisteme girişi ne zaman yapılır?

1165
0

İstirahat (İşgöremezlik) raporlarının sisteme girişi ne zaman yapılır?

KONU

Çalışan iş göremezlik (İstirahat) raporlarının sistem giriş süresi hak.

SORU

Personellere ait elektronik veya manuel olarak bildirilen istirahat raporlarının rapor bitiminden itibaren 5 gün içinde sisteme girilmesi gerekli midir?

Ertesi ayın 23’üne kadar girilse cezai işlemle karşılaşır mıyız?

(13.11.2018 15:10)

CEVAP

-Hastalık nedeniyle düzenlenen ve süresi 2 gün olan istirahat raporları için çalışamazlık girişinin yapılmasına gerek yoktur.

-İstirahat raporu iş kazası nedeniyle düzenlenmiş ise; süresi 2 gün 20 gün kaç gün olduğuna bakılmaksızın elektronik ortamda kuruma bildirilmesi gerekecek.

-10 güne kadar düzenlenen istirahat raporlarının bildirimi, istirahat süresinin bitimini takip eden 5 iş günü içinde bildirilmesi gerekir.

-10 günden fazla düzenlenen istirahat raporları için çalışamazlık giriş sigortalının talebine bırakılmıştır. -Sigortalı, 10 günlük sürelerle işgöremezlik ödeneği almak istiyorsa 10 günlük sürenin bitimini takip eden 5 iş günü içinde bildirimin yapılması gerekecek eğer; sigortalının böyle bir talebi olmazsa raporun bittiği günü takip eden 5 iş günü içinde bildirimin yapılması gerekir.

-Yukarıda belirtilen bildirim sürelerinde bildirimin yapılmadığı tespit edildiğinde işverene 5 iş günü içinde bildirimin yapılması için yazı ile tebliğ edilecek bu tebligata rağmen işveren bildirimi yapmazsa o zaman yaklaşık bir aydır tartıştığımız idari para cezası uygulanabilecektir.


Kaynak:ISMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


İstirahat Parası Ne Kadardır?

İş Kazalarında Geçici İş Göremezlik Ödeneği Alınabilmesi İçin Ne Kadar Süre Sigortalı Olmalısınız?

Kısa Vadeli Sigorta Kollarında Dikkate Alınmayan Süreler Nelerdir?

SGK iş kazası sonucu sigortalıya veya hak sahiplerine ödenecek malullük, ölüm aylığı işverene nasıl rücu edilir?

İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sağlanan yardımlar nelerdir?

Doğum veya evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneği alabilirsiniz! nasıl mı?

Yurt Dışı Sigorta Borçlanması Yapılarak Emekli Aylığı Nasıl Alınır?

Önceki İçerikVergi Kesintisi Yapanların Sorumlulukları Nelerdir?
Sonraki İçerikTicari faaliyeti olan kişi malulen emekli olursa ticari faaliyeti devam eder mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz