Ana Sayfa Güncel Ücrete tabi poşetlerin sağlaması gereken özellikler nelerdir?

Ücrete tabi poşetlerin sağlaması gereken özellikler nelerdir?

914
0

Ücrete tabi plastik poşetlerin sağlaması gereken özellikler nelerdir?

 

31/3/2019 tarihinden itibaren ücrete tabi plastik poşetlerin;

  • Barkodlu olarak sunulması zorunludur. (Detaylı açıklama için tıklayınız)
  • Çift kat kalınlığı 40 mikron ve üzerinde olmak zorundadır. Bu kapsamda, belirtilen tarihe kadar 15-40 mikron arasında olan plastik poşetlerin satışı mümkün olup bu tarihten sonra istisnai hükümler hariç (açık gıda hijyeni ve eczanelerde sadece ilaç için kullanılan) çift kat kalınlığı 40 mikron ve altında olan plastik poşetler ücretli veya ücretsiz olarak verilemez.
  • En az bir yüzeyinde çevreci slogan ve Sıfır Atık logosu kullanılır. Plastik poşetlerde yer alan satış noktalarının marka ve logoları poşetin tek yüzeyinin (sap hariç) alanının yüzde yirmisini geçemez. İstemesi halinde plastik poşetin her iki yüzünde de belirtilen çerçevede kullanılabilir.

Sıfır atık logosu için tıklayınız.

 

 

 


Kaynak: T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Vergi beyannamelerinin verilme ve ödeme zamanları nedir?

 

Vergi Dairesi – Beyanname – Formlar – Bildirimler

 

http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.5.2872.pdf

 

Çevre kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun – 10.12.2018

 

 

Önceki İçerikRyanair’den 20 milyon euroluk zarar!
Sonraki İçerikİşgöremez raporu nedeniyle malulen emeklilik hakkı kazanan personelin kullanmadığı ücretli izinlerden prim kesintisi yapılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz