Ana Sayfa Muhasebe İhracattan kaynaklanan kur farkı hangi hesapta takip edilir?

İhracattan kaynaklanan kur farkı hangi hesapta takip edilir?

1246
0

İhracat yapan bir mükellefim var. Bakiyeli olarak çalışıyor. Kesilen her faturanın aynı tutarda ödemesi gelmiyor. (örneğin 35.000 eur bakiyeye 12.000 eur ödeme gönderiyor.) Yevmiye kaydını TL/EURO bakiyeden ortalama kur alarak müşterinin hesabından o şekilde mi işlem yapmam lazım? Yani bankaya MB alış kurundan girip müşterinin hesabından ortalama kurdan çıkarak aradaki farkı kur farkı zarar/kar hesabına mı atmam gerekiyor? Bir de ihracatlarda kur farkı hangi hesapta izlenir? Bu konuda değişik işlem yapanlar var 646/656 hesapları kullanan da var 601/611 hesapları kullanan da var. Doğrusu nedir?

 

Ortalama kur olmaz. Yabancı para bozdurulduğu tarihteki kur ile işlem yapılır. Fark 646/656 hesaba kayıt edilir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Oyun yazılımı ihracat rakamları açıklandı

 

İhracat bedellerinin Türkiye’ye getirilmesi ve bankaya bozdurulmasının hesaplama kriterleri nedir?

 

İhracat, Transit Ticaret, İhraç Sayılan Satış ve Teslimler ile Döviz Kazandırıcı Hizmetlerde Vergi İstisnası nedir?

 

 

Önceki İçerikArsasını kat karşılığı veren ve karşılığında aldığı daireyi satan kişi vergi öder mi?
Sonraki İçerikHâsılat Esaslı Vergilendirme Usulünü Seçen Toplu Taşıma Otobüs İşletmeleri İçin Kdv Oranı %1,5 Olarak Belirlenmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz