Ana Sayfa Haberler Oyun yazılımı ihracat rakamları açıklandı

Oyun yazılımı ihracat rakamları açıklandı

918
0

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED) ve Ticaret Bakanlığı ortaklığında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısının ardından Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2018 yılı oyun yazılımı ihracat rakamlarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamaya göre 2018 yılında dijital oyun sektörü ihracatı 1 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Bu rakam 2017 senesi için 700 milyon dolardı.

Böylece dijital oyun sektörü ihracatında son bir senede yüzde 50 artış görülmüş oldu.

Bakan Pekcan, “Ülkemizdeki oyun pazarı 2017 yılında 755 milyon dolarken, 2018 yılında bu büyüklük 878 milyon dolara yükselmiştir. Yine ülkemiz geçtiğimiz yıl dijital oyunlar pazar büyüklüğü ülkeler sıralamasında dünyada 18’inci sırada yer alarak Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lideri olmuştur.’’ Sözlerini kullandı.

 

 

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKEP adresi alanlar ayrıca E-tebligat başvurusu yapacak mı?
Sonraki İçerikEv erkeklerine de vergi istisnası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz