Ana Sayfa Muhasebe Hisse senedi satışlarında istisnadan faydalanmak için hesaplama nasıl yapılır?

Hisse senedi satışlarında istisnadan faydalanmak için hesaplama nasıl yapılır?

861
0

Bir anonim şirket 100.000 TL sermayeli. A ortağının 3 yıl önce 25.000 sermayesi vardı. Şubat ayında diğer ortaklar ayrıldı. Şu an A ortak 100.000 sermayeli oldu. A ortağı hisselerinin 25.000 kısmını 300.000 TL’ye 25.000 kısmını nominal bedel ile satacak. Değer artış konusunda ilk satışımızın istisna olması için nasıl bir yol izleyelim?

Hisseye sahip olunan tarih ile satış tarihi arasındaki dönem için hesaplama yapılır. Hangi hissenin ne zaman sahip olunduğu ve satıldığının takibi PAY defteri kayıtlılarından tespit edilir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Anonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

 

 

Hisse devri işlemi için hangi muhasebe hesabını kullanacağım?

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki İçerikWilhelm Röntgen Kimdir?
Sonraki İçerikYıllık Gelir Vergisi Beyanname Verme Dönemi İçin Son Gün 01 Nisan 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz