Ana Sayfa Muhasebe Hisse devri işlemi için hangi muhasebe hesabını kullanacağım?

Hisse devri işlemi için hangi muhasebe hesabını kullanacağım?

2320
0

 

Bir Anonim Şirketin hissedarlarından biri şirkette mevcut 30.000 TL’lik hissesini 50.000 TL’ye şirkete devrederek ayrılmıştır. Muhasebe kayıtları için araştırmalarımda tatmin edici bir sonuca ulaşamadım 514 no.lu bir hesap kullanılmış.

 

TDHP 514 hesap tanımlaması yoktur. 500 hesap da alt hesap açılarak işlem yapılır. Satan kişinin 500 alt hesabı, alan kişiye açılacak 500 alt hesap ile kapatılır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Anonim Şirket hisse devri tescile tabi midir?

 

Ödenmiş Sermaye – Hisse Devri – Sermayenin Tamamı Ödenmiş

 

İki yıllık ortaklık tüm hisselerin devri ile sona erebilir mi?

 

2008 yılında hissesini devir eden ortak müdürlüğünü iptal ettirmeyi unutmuştur. Sorumluluğumuz var mıdır?

 

 

Önceki İçerikAraç alım satım işinde KDV iadesi var mı?
Sonraki İçerikSMM ve YMM ortak şirket kurabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz