Ana Sayfa TTK Geçmiş yıl karları sermayeye eklenebilir mi? Şirket ortaklarının şirkete borcu varken sermaye...

Geçmiş yıl karları sermayeye eklenebilir mi? Şirket ortaklarının şirkete borcu varken sermaye artırımı yapabilir miyiz?

739
0

Limited Şirket müşterim 2017-2018 yılları karlarını sermayeye ilave etmek istiyor. Şirket ortağının 195 iş avansı hesabında 19.000 TL kadar şirkete borcu gözükmektedir. Yine şirket ortağının Şahsi firmasının Şirkete 22.000 TL 120 Alıcılar cari Hesabında izlenen borcu gözükmektedir. Bu borçların şirkete ödemesi yapılmadan Dağıtılmamış Geçmiş yıl karlarının sermayeye ilave edilerek sermaye artırımına gidilmesinde bir sakıncası var mıdır?

Sermaye artışında kayıtlarda netleşen şirket karlarının sermaye ye eklenebileceği mümkündür.

Diğer taraftan, ortaklardan alacakların vadeleri geçmiş ise elbette öncelikle bunların ödenmiş veya mahsup edilmiş olması verilmiş basiretli tacir tanımından hareketle olması gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMeslek mensuplarının reklam veremeyeceği haller nelerdir?
Sonraki İçerikGerçek kişi sigorta acentelerinin ticaret odasında tescili için gerekli evraklar ve işlemler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz