Ana Sayfa Muhasebe Limited şirketlerde genel kurul yapma mecburiyeti var mı?

    Limited şirketlerde genel kurul yapma mecburiyeti var mı?

    Limited Şirketlerde olağan genel kurul toplantılarının her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılması gerekmektedir. Genel olarak şirketler takvim yılını tercih etmiş olduğundan genel kurul toplantılarının mart ayı sonuna kadar yapılmalıdır.

    33
    0

    Limited şirketlerde genel kurul yapma mecburiyeti var mı? Yapılacaksa ticaret odasına tescil yapılmalı mı? 20 Yıllık ltd.şti. genel kurul hiç yapılmamış yapılacaksa geriye dönük kaç yıl yapmalıyız.

    Limited şirkette genel kurul sürekli toplanarak karar alan bir organ değildir.

    Limited şirket genel kurullarının da anonim şirketlerde olduğu gibi yılda en az bir kez toplanması gerekmektedir.

    Türk Ticaret Kanunu’nun 617/1. Maddesinde “Genel kurul müdürler tarafından toplantıya çağrılır. Olağan genel kurul toplantısı, her yıl hesap döneminin sona ermesinden itibaren üç ay içinde yapılır.

    Şirket sözleşmesi uyarınca ve gerektikçe genel kurul olağanüstü toplantıya çağrılır. “hükmü yer almaktadır.

    Madde hükmüne göre, olağan genel kurul toplantılarının her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılması gerekmektedir. Genel olarak şirketler takvim yılını tercih etmiş olduğundan genel kurul toplantılarının mart ayı sonuna kadar yapılmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketin tasfiye öncesi zararı geçmiş yıl zararları hesabında mı takip edilir?
    Sonraki İçerikSermayenin ödendiğine dair raporda zamanaşımına uğrayan defterlerdeki bilgileri nasıl yazacağız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz