Ana Sayfa Muhasebe Geçici vergi dönemlerinde dövizli hesaplara kur farkı değerlemesi yapmalı mıyız?

    Geçici vergi dönemlerinde dövizli hesaplara kur farkı değerlemesi yapmalı mıyız?

    Uzun süredir hareket görmeyen aktifteki dövizli hesaplar için kur değerlemesi yapmak zorunda mıyız?, Türkiye’deki banka hesaplarından elde edilen faiz gelirleri beyana tabi midir?

    568
    0

     Hiç faaliyette bulunmayan fakat hesabında döviz bulunduran şirketlerime kur değerlemesi yapıyorum. Kur farkını gelir olarak yazdığım için geçici vergi döneminde vergi çıkmaktadır. Geçici vergi döneminde oluşan kur farkını beyan etmeli miyiz?

    Döviz aktifte durduğu sürece kur değerlemesi yapılmaya devam edilecektir.

    Türk vatandaşı olan gerçek kişinin yurt dışında elde ettiği geliri Türkiye’deki banka hesabına yatırılması durumunda ayrı bir vergi beyanında bulunması gerekir mi?

    Türkiye’deki bankadan elde edilen faiz gelirinden banka gv stopajı yapar tutarı ne olursa olsun elde edilen msi için yıllık gv beyannamesi verilmez. (GVK Md. Geçici madde 67)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAraştırmacılara süper bilgisayar desteği gelecek
    Sonraki İçerikAğustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi %0,9 artarken, ithalat birim değer endeksi %3,5 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz