Ana Sayfa Duyurular Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi...

Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi %0,9 artarken, ithalat birim değer endeksi %3,5 azaldı

435
0

Ekonomide bu hafta ne oldu?

TOBB Haftalık Ekonomi Bülteni

Yurt içinde enflasyon verileri ön plana çıkarken, yurtdışında isesatın alma müdürleri (PMI) endeksleri konuşuldu.

Yurtİçi Gelişmeler

• Eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre %0,97, bir önceki yılın aynı ayına göre %11,75 artış gösterdi.
• Eylül ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE), bir önceki aya göre %2,65 ve bir önceki yıla göre %14,33 yükseldi.
• Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat birim değer endeksi %0,9 artarken, ithalat birim değer endeksi %3,5 azaldı. Aynı ayda, bir önceki yılın aynı ayına göre ise ihracat miktar endeksi %6,8 azalış olurken, ithalat miktar endeksinde%24,7artış oldu.
• Eylül ayında İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, 51,9 seviyesine gerilemesine karşın son üç ayda 50 eşik seviyesinin üzerinde değer aldı.


Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni Sayı 41
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici vergi dönemlerinde dövizli hesaplara kur farkı değerlemesi yapmalı mıyız?
Sonraki İçerikSanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi 2020 yılı Ağustos ayında yıllık %23,5 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz