Ana Sayfa Çalışma Hayatı Fransa’da bir firmada çalıştım. Fransa’daki ek emeklilik hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl...

Fransa’da bir firmada çalıştım. Fransa’daki ek emeklilik hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl başvuru yapabilirim?

794
0
Fransa’da bir firmada çalıştım. Fransa’daki ek emeklilik hakkında bilgi verir misiniz? Nasıl başvuru yapabilirim?

Fransa’da işyerlerinin bağlı olduğu ve sigortalıların çalışmaları esnasında zorunlu olarak tabi oldukları Ek Emeklilik Kurumları yaşlılık aylığından ayrı olarak, emeklilik yaşına gelindiğinde “Ek emekli aylığı” bağlamaktadır. Bu aylığın bağlanması için gereken yaş şartı yaşlılık aylığında olduğu gibidir.

Sigortalının vefatı halinde, geride kalan dul eşe, 55 yaşından itibaren ek dul aylığı bağlanmaktadır. 1 Temmuz 1996 tarihinden önce vefat edenlerin dul eşine 50 yaşından itibaren aylık bağlanmaktadır. Bakmakla mükellef olunan en az iki çocuk var ise veya maluliyet söz konusu ise yaş şartı aranmaz.

Ek emekli aylığı ve ek dul aylığı bağlatılması için, sigortalıların veya hak sahiplerinin Fransa’da iken en son tabi bulundukları ek emeklilik kurumuna (Caisse de retraite complémentaire) doğrudan müracaatları esastır. Müracaat formları Fransa’daki birimlerimiz (Çalışma Bakanlığı birimleri) aracılığıyla veya internet üzerinden temin edilebilir.

Vatandaşlarımızın ek emeklilik belgelerini Müşavirliğimize (Çalışma Bakanlığına bağlı) göndermeleri halinde bu belgeler ilgili Fransız kurumlarına iletilmektedir.

 

 


Kaynak: Çalışma Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Emeklilik hesaplanmasında 18 yaşından önceki sigortalılık günleri geçerli sayılır mı?

Emeklilik Yatırım Fonlarına İlişkin Rehber’de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Duyuru

En Geç Emeklilik Yaşının Hangi Ülkede Olduğunu Biliyor musunuz?

 

Önceki İçerikYetkili Müesseseler Grup Seçim İzni Hakkında Duyuru
Sonraki İçerikKGK 2018 Faaliyet Raporu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz