Ana Sayfa Haberler Euro bölgesinde yıllık enflasyon 1.4’e düştü

Euro bölgesinde yıllık enflasyon 1.4’e düştü

721
0

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro bölgesine ilişkin yıllık enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre Şubat ayında yüzde 3.6 olan enerji ürünleri enflasyon oranının yüzde 5.3 ile en yüksek seviyeye Mart ayında ulaşması bekleniyor.

Enerjinin ardından yüzde 1.8’lik enflasyon beklentisiyle gıda, alkol ve tütün ürünleri yer alıyor. Söz konusu ürünler için enflasyon oranı Şubat ayında yüzde 2.3 olarak kaydedilmişti.

Hizmetlere bakıldığında ise Şubat ayında yüzde 1.4 olarak gerçekleşen enflasyon oranının Mart ayında yüzde 1.1 olarak gerçekleşmesi bekleniyor.

Şubat ayında yüzde 0.4 olan enerji dışı sanayi ürünleri enflasyon oranının Mart ayında yüzde 0.2 olması bekleniyor.

 

 

 


Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter Beyan Sisteminde Faiz gelirleri nasıl kayıt edilir?
Sonraki İçerikE-Arşiv uygulamasına geçen mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan fiş kesebilirler mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz