Ana Sayfa Muhasebe E-Arşiv uygulamasına geçen mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan fiş kesebilirler mi?

E-Arşiv uygulamasına geçen mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan fiş kesebilirler mi?

973
0

E-Arşiv uygulamasına geçen mükelleflerinin yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan fiş kesmesini engelleyecek bir durum mevcut mudur?

E-Arşiv Fatura kullanıcıları vergi mükellefi olmayan ve fatura düzenleme sınırının altında kalan işlemler için perakende satış fişi (Eski-Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Fişi) düzenleyebilirler.
01.07.2018 tarihinden itibaren ÖKC Mali Raporlarını 3 farklı yöntem ile GİB’e bildirebilirsiniz. Bu yöntemler,

1-ÖKC TSM Merkezleri aracılığıyla,

2-Gelir İdaresi Başkanlığından e-Arşiv uygulaması kapsamında izin alan özel entegratör firmalarının bilgi işlem sistem aracılığıyla (e-Arşiv Fatura uygulamasına dâhil olma zorunluluğu bulunmaksızın),

3- Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından internet vergi dairesi üzerinden oluşturulan ve mükelleflerimizce kendileri tarafından da kullanılabilecek elektronik portallar üzerinden bildirim olacaktır.

Bu ÖKC Mali Rapor bildirim yöntemleri ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup, ÖKC Mali Raporlarını; yukarıda belirtilen 3 yoldan hangisi ile GİB e bildireceğinize dair giriş yapmanız gereken ekranlar 01.07.2018 tarihinden önce bildirilecektir.

 

 

 

 


Kaynak:GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

İşletme esasına tabi olan mükellef internetten satış yapmaya başlarsa e-arşiv faturaya geçmek zorunda mı?

 

 

E-Arşiv faturası iptal edilebilir mi?

 

 

İsteğe bağlı olarak e-arşiv faturaya geçilebilir mi?

 

 

Önceki İçerikEuro bölgesinde yıllık enflasyon 1.4’e düştü
Sonraki İçerikİkinci el araç alımı satımı yapan işletmeler araç alımı sırasında ödediği KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz