Ana Sayfa Vergi Ek tasdik yapılan yasal defterlere tasdik tarihinden önceki kayıtlar yazılabilir mi?

    Ek tasdik yapılan yasal defterlere tasdik tarihinden önceki kayıtlar yazılabilir mi?

    473
    0
    Müşterimin 2020 yılı yevmiye defterinin yeterli olmadığını fark ettim ve 15/12/2020 tarihinde ek defter yaptırdım. Yeni yaptırdığım ek yevmiye defterine muhasebe fişleri mantığıyla hareket ederek, 45 gün önceki tarih olan 01/11/2020 sonraki kayıtları işleyebilir miyim?

    Hayır yapamazsınız. 15/12/2020 tarihinden sonraki kayıtları yapacaksınız. 45 günlük süre kayıtların yapılacağı süredir.


    12/2020 döneminde tasfiye giren mükellefin 2021 yılı defterleri onaylatırken şirket unvanına tasfiye halinde ibaresi eklemek gerekir mi?

    Tasfiyeye girişi vergi dairesine bildirilip, unvanı tasfiye halinde diye mükellefiyet değişmiş ise tasfiye halinde unvan ile defter tasdik ettirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali müşavirlerin mükellefleri ile yapmış olduğu aracılık ve sorumluluk sözleşmesinin bildirim süresi nedir?
    Sonraki İçerikAnonim Şirketlerin Denetimi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz