Ana Sayfa Vergi Mali müşavirlerin mükellefleri ile yapmış olduğu aracılık ve sorumluluk sözleşmesinin bildirim süresi...

    Mali müşavirlerin mükellefleri ile yapmış olduğu aracılık ve sorumluluk sözleşmesinin bildirim süresi nedir?

    672
    0
    Tek ortaklı bir limited şirketin defterini tutuyordum. 22.10.2020’de şirketin hisselerinin tamamı bir başkasına devredildi. Şirketi devralan kişi önce e-postayla bana sene sonuna kadar seninle devam edeceğim dedi. Ekim, kasım beyannamelerini verdim. Ücretimi istedim. 18.12.2020 günü ne ücreti istiyorsun, sen benım babam hakim emeklisi avukat, aralık ayında benim defterimle ilgilenme, benım sana noter satışında defterini tutmaya diye verdiğim bir yetki yok.
    1- Bu arkadaş bu yazı ile sözleşmeyi fesih mi yapmış kabul ediliyor? Benim ona fesih ile henüz hiçbir yazım yok. Gerek odadan gerek maliyeden sözleşmelerini iptal etmedim.
    2-Şirketin aralık/2020 ayı KDV beyannamesini vermem mi gerekiyor? Yoksa vermemem mi?
    3- 2020 yılı yevmiye defterini aralık ayını yazdırmadan mı teslim etmem gerekiyor?
    4- Şirketin 2021 yılı defterlerini tasdik ettirmekle mesul müyüm?

    1- Şirketin yeni ortağı sizin ile çalışmak istemiyor ise 31/12/2020 tarihine kadar olan hizmet bedelinizi ödemesi gerekir.

    2-2020 yılına ait beyanname ve bildirimleri sizin vermeniz gerekir.

    3-Defterler yazdırılarak tutanak ile teslim edilir.

    4-2021 yılına ilişkin defterleri tasdik ettirmeyeceğinizi şirket yetkilisine bildirmeniz gerekir.


    Bir mükellefimize ait aracılık ve sorumluluk sözleşmemizi iptal etmek istiyoruz. Aralık ayına ait beyannamelerini göndermeyeceğiz. Fesih tarihi Kasım ayı sonu mu olmalıdır?

    Aracılık ve sorumluluk sözleşmesinin; Fesih işlemi en son beyannamenin gönderildiği tarihten itibaren 15 gün içinde yapılması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikOnline Seminer: Girişimlerin Gözünden Sanayide Dijital Dönüşüm 14 Ocak 2021
    Sonraki İçerikEk tasdik yapılan yasal defterlere tasdik tarihinden önceki kayıtlar yazılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz