Ana Sayfa Vergi Ciro primlerini hangi hesapta takip edebiliriz?

Ciro primlerini hangi hesapta takip edebiliriz?

Ciro primlerini hangi hesapta takip edebiliriz?

618
0

Mal sattığımız firmadan, bu ay mal alışı yaptık. 120 hesapla beraber 320 hesapta açarak işleme aldım. Firma 120 Bakiyede oluşan rakamı firma 320 hesapla mahsup ettiğini ve bizim ona borcumuz olduğunu söyledi. Bu durumda Yapacağım bir kayıt 320-Satıcılar 65.352, 120-Müşteriler 65.352 eklinde midir?

Yaptığınız Muhasebe kaydı doğrudur.

Şirketimiz 31.03.2020 tarihinde bayilerine mal sattığından dolayı ciro primi uygulamış olup gelen ciro primi faturalarını 760 no.lu hesaba alarak kayıtlarını yapmıştır. Ancak 30.06.2020 döneminde şirket zarar etmiştir. 30.06.2020 de ciro primi uygulamasa bunun herhangi bir sonucu olur mu?

Şirketin kar veya zarar etmesi muhasebe kaydını değiştirmez. 760 hesap doğru kayıttır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFirmalar sözleşmeli oldukları mali müşavirlerin dışında bir mali müşavirden danışmanlık hizmeti alabilir mi?
Sonraki İçerikDefter beyan sisteminde hangi defterleri tutabiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz