Ana Sayfa Muhasebe Bir şirketten kiraladığımız iş yeri için Stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?

    Bir şirketten kiraladığımız iş yeri için Stopaj bildiriminde bulunmalı mıyız?

    Şirket aktifindeki yer kiraya verilirse fatura mı kesilecek?

    600
    0

    Yeni açtığımız bir işyerinin mal sahibi limited şirket gözüküyor. Şirketin bize her ay kira bedeli altında bir fatura düzenlenmesi gerekiyor mu? Yeni açılan İşyeri kiradan dolayı stopaj bildirmesi gerekiyor mu?

    Kiralanan yer için GV Stopajı hesaplanmaz. Mal sahibi Şirket, Kira bedeli +KDV olarak fatura düzenler

    Kurumlar vergisi mükellefi aktifinde kayıtlı bir yeri kiraya verdi. Kontrat 2021 yılında başlıyor 6 aylık peşin kira alındı. Faturasını ne zaman ve hangi kdv oranından düzenlemeliyiz?

    Fatura’ yı 31/12/2020 tarihine kadar keserseniz. % 8 KDV hesaplanır. Bu tarihten sonra düzenlenir ise % 18 KDV hesaplanır


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2018 veya 2019 yılında brüt satış hasılatı 5 Milyon TL ve üstü olan mükellefler ne zaman e-deftere geçiş yapmak zorundadır?
    Sonraki İçerikGider pusulası ile işletme kayıtlarına aldığımız binek aracı satarken fatura düzenlemeli miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz