Ana Sayfa Muhasebe Bayimize düzenlediğimiz kira faturasını KDV beyannamesinin hangi bölümünde göstermeliyiz?

    Bayimize düzenlediğimiz kira faturasını KDV beyannamesinin hangi bölümünde göstermeliyiz?

    Genç girişimcilerde vergi ve sgk teşviki

    499
    0
    Bayi firmaya 351 (istisna olmayan diğer) kodla kira destek fatura kesmekteyiz. KDV beyannamesinde 351 kod bulunmamaktadır?

    Elde edilen gelir Normal teslimler (Tevkifat uygulanmayan işlemler) bölümünde beyan edilir.


    Genç girişimcilerde olan istisna ile ilgili sorum olacaktı? 29 yaşını doldurmadan vergi kaydı açan bir kişinin 7 ay sonra yaşı dolarsa teşviklerden faydalanmaya devam edebilir mi?

    Sadece 1 yıl teşvik den yararlanır. (Mükellefiyetinin tesisi ettirildiği yıl) Sonraki yıllarda yararlanamaz.

    Genç Girişimcilerde Vergi ve SGK Teşviki için tıklayın..

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEuro Alanı’nda Kasım ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 53,6 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti
    Sonraki İçerik2019 yılında 5.1 milyon ton kombine ihraç taşıması gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz