Ana Sayfa Muhasebe Aynı işverene ait farklı şirketlere çalışanların giriş çıkışları yapıldığında çalışanların ilk işe...

Aynı işverene ait farklı şirketlere çalışanların giriş çıkışları yapıldığında çalışanların ilk işe başladığı tarihten sonraki hakları saklı kalır mı?

954
0

Şahıs firmasında çalışan 100 personeli, aynı şahsa ait tek ortaklı anonim şirkete aktarmak istiyoruz. Bunun için personellere imzalatılması gereken belgeler nelerdir?

İşçilerin iş kanundan doğan haklarının devamını içeren devir hizmet sözleşmesi imzalamaları gerekmektedir. Bu sözleşmede işçinin ücrete ve çalışmalarından doğan diğer haklarının külliyen devrini ve yeni tüzel kişiliğin bu hakları devraldığının belirtilmesi ve işçinin de buna yazılı rıza göstermesi gerekir.

Zira şahıs firması tüzel kişilik olmuştur. Devir tarih itibariyle işçilerin ihbar ve kıdem tazminatı hakkı vardır. Bu haklardan ihbar devir edilemez.

İleride ihbara ve kıdeme hak kazanmayacak şekilde işçi çıkışı olabilir. İşçinin mutlaka yazılı ve ıslak imzalı rızası alınmalıdır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Aynı işverene ait işyerleri arasında çalışanın SGK giriş-çıkış işlemini nakil koduyla mı bildireceğim?

 

 

İşveren çalışanlarına sağladığı haklar bakımında ayrım yapabilir mi?

 

 

 

Aynı ay içinde iki ayrı şantiyede çalışan kişinin Agi hesabı nasıl olacaktır?

 

 

Önceki İçerikMevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri %12,6 arttı
Sonraki İçerikŞirketlerin Brexit önlemi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz