Ana Sayfa Muhasebe Aynı işverene ait işyerleri arasında çalışanın SGK giriş-çıkış işlemini nakil koduyla mı...

Aynı işverene ait işyerleri arasında çalışanın SGK giriş-çıkış işlemini nakil koduyla mı bildireceğim?

3803
0

A firmasında çalışan bir kişi işveren aynı, fakat vergi numaraları farklı B firmasına nakil koduyla geçiş yapabilir mi? İşveren aynı vergi numaraları farklıdır.
(19.12.2018)

 

Nakil edilen sigortalıların işe giriş bildirgesinin sigortalı işe giriş bildirgesi uygulamasında “İstisnai Durum Bildirim tablosunda “Naklen ve hizmet akdi ilişkisi sona ermeden aynı işverenin kurumun aynı ya da başka sigorta/il sigorta müdürlüğünce tescil edilmiş diğer işyerinde çalışan sigortalı” seçeneğinin kullanılarak yapılması gerekmektedir.

Nakil edilen sigortalının işten ayrılış bildirgesinin de yine uygulama içinde açılan işten ayrılış bildirgesi kısmında açılan “16-Nakil” seçeneğinin kullanılarak yapılması gerekmektedir. Aynı işverenin işyerleri arasında nakil yolu ile aktarımı yapılabilmesi için her iki işyerinin yetkili T.C. kimlik numarası ya da tüzel kişiler için vergi numaralarının aynı olması gerekmektedir. Eğer aynı değilse ya da bilgiler güncel değilse sistem tarafından işveren hakkında idari para cezası uygulanacaktır.

 

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Çalışma izni aldığımız yabacı uyruklu kişinin SGK işe girişini kaç gün içinde yapabiliriz?

 

Sigortalı İşe Girişini En Az Bir Gün Önce Yapmalısınız!

 

Gündelik ve anlık olarak istihdam edilen kişilerin işe girişini bir gün öncesinden yapmak zorunda mıyız?

 

İşe girişte verilen sağlık raporları ne süreyle yenilemelidir?

 

Almanya’daki İlk İşe Giriş Tarihi Türkiye’deki İlk Giriş Tarihi Olarak Kabul Edilir Mi?

 

 

Önceki İçerikOtomatik BES zorunluluğunun hesabında işçi sayısının baz alınacağı ay hangisidir?
Sonraki İçerikSözleşmedeki Teminat bedelinin Damga Vergisi olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz