Ana Sayfa Muhasebe Aynı ay içinde iki ayrı şantiyede çalışan kişinin Agi hesabı nasıl olacaktır?

Aynı ay içinde iki ayrı şantiyede çalışan kişinin Agi hesabı nasıl olacaktır?

1757
0

27.11.2018 de başka şantiyeye nakil yaptığımız 2 personelin ilk 27 günlük bordrosunda ilave asgari geçim indirimi hesaplanmamış olup nakil gittiği şantiyedeki 3 günlük bordrosunda da asgari geçim indirimi hiç hesaplanmamıştır.

Bu nedenle işçinin aylık (30 gün)toplam ücreti 1.516,87 TL hesaplanmış asgari ücretin altına düşmüştür. Aralık ayında da nakil olanlarda bordro hesapladığımızda aynı sorun oluşmaktadır. Konu ile ilgili olarak Luca ile görüştüğümüzde herhangi bir sorun olmadığını nakilden dolayı ilk hesaplanan bordroda eksik gün olduğu için ilave agi hesaplanmadığını ve bunun mevzuata uygun olduğunu söylediler.

İşçinin , ‘A’ sgk dosyasından ‘B’ Sgk dosyasına 27.11.2018 tarihinde işverenin başka bir şubesine sgk nakli gerçekleşen işçinin 3 günlük ‘A’ dosyasından bildirimi, 10 günlükte ‘B’ dosyasından Sgk bildirimi gerçekleşecektir.

İşçinin ‘A’ dosyasından nakil olurken tahakkuk eden 27 günlük bordrosunda bekar agi tutarı olan 123,53 TL tahakkuk ettiği için tekrar ‘B’ dosyasından tahakkuk eden 3 günlük ücret için işçiye asgari geçim indirimini tahakkuk ettirmek doğru olmayacaktır.

Eğer ki işçinin 27 günlük agisi 120 TL çıkmışsa, nakil olduğu diğer yerden de işçinin bir aylık agi kadar arta kalan 3,53 TL’nin agi olarak nakledilen yerdeki bordrosunda tamamlanması gerekmektedir.

Bordro programlarında her ne kadar bu durum asgari geçim indirimini tekrar tahakkuk ettirmiş olsa bile, sicil kartı yada bu işçinin bordro parametresinde 10 günlük bordro için asgari geçim indiriminden muaf seçeneği yada nakilden dolay arta kalan tutarın eklenmesi gerekecektir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

2019 Agi Tablosu (Asgari Geçim İndirimi)

 

2019 Yılı Asgari Geçim İndirimi tutarları açıklandı – 25 Aralık 2018 – Salı

 

Emekliler Asgari Geçim İndirimi Alabilirler mi?

 

2019 Asgari Ücret Açıklandı – 25 Aralık 2018

 

Ortalama Döviz Kuru Programı

 

 

Önceki İçerikŞirket aktifine 4 yıl önce aldığımız gayrimenkulü satarsak KDV hesaplayacak mıyız?
Sonraki İçerikHangi Saatlerde Çalıştığınızda Gece Çalışması Sayılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz