Ana Sayfa Haberler Şirketlerin Brexit önlemi

Şirketlerin Brexit önlemi

773
0

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu New Financial, Brexit kararının banka ve finans sektörleri üzerindeki etkisine ilişkin bir rapor yayımladı.

Rapor kapsamında Birleşik Krallık’ta bulunan ve Brexit’e karşı hazırlıklı olma amacıyla bazı faaliyetlerini, çalışanlarını, aktiflerini veya hukuki varlıklarını farklı lokasyonlara taşıyan 275 firma incelendi ve 250’yi aşkın firmanın bu eylemi gerçekleştirdiği saptandı.

40’tan fazla şirketin çalışanlarını ve faaliyetlerini, Avrupa Birliği içerisinde birden çok finansal merkeze taşıması sonucu Brexit sonrası genel durumun çok kutuplu olacağı belirtildi.

Ayrıca bankaların yaklaşık 800 milyar pounda denk gelen aktiflerini farklı noktalara taşıdığı tahmin ediliyor.
Varlık yöneticileri şimdiye kadar 65 milyar pounda denk gelen sermayenin aktarımını gerçekleştirdi. Sigorta şirketleri ise 35 milyar pound varlık aktarımı gerçekleştirdi.

Raporda dikkat çeken noktalardan biri ise farklı sektörlerin konu hakkındaki tutumları oldu.
Örneğin, söz konusu şirketlerde bulunan varlık yöneticileri, yatırım fonları ve özel sermaye şirketlerinin neredeyse yarısı Dublin’i seçerken Frankfurt’a taşınan şirketlerin yüzde 90’ının bankalar olduğu görüldü.

 

 

 


Kaynak: newfinancial.org
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAynı işverene ait farklı şirketlere çalışanların giriş çıkışları yapıldığında çalışanların ilk işe başladığı tarihten sonraki hakları saklı kalır mı?
Sonraki İçerikGeçmiş yıllara ait evrakları Vergi ve SGK yönünden kaç yıl muhafaza etmeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz