Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler sözleşmesini feshettiği mükelleflerinin evraklarını teslim tutanağı ile teslim etmek zorunda...

    Mali müşavirler sözleşmesini feshettiği mükelleflerinin evraklarını teslim tutanağı ile teslim etmek zorunda mıdır?

    731
    0

    Problemli bir mükellefim ile hakaret sebebi ile tek taraflı sözleşmemi feshetmiş bulunuyorum.

    30 gün içerisinde yasal evraklarını kendisine teslim edeceğim. Covid şüphesi ile izolasyonda olmam sebebi ile evrakları en sağlıklı şekilde kendisine nasıl teslim edebilirim? Teslim tutanağını daha önceki mali müşavirin teslimatında da imzalamaktan kaçındığını bilmekteyim. Dolayısı ile tutanağı imzalamayacaktır. Kargo ile kendisine tüm evrak ve defterlerini göndermemde sakınca var mıdır?

    Defter ve belgeleri Islak imzalı tutanak ile yapmanız gerekir.

    Mükellefin dosyasını 24.09.2020 tarihinde arşiv teslim tutanağı ile vermek istiyorum.

    Temmuz ayına kadar olan beyanları tarafımca verilmiştir. Ağustos ve sonrası içinde başka bir muhasebeci verecektir.  Bu teslim tutanağında mükellefe sözleşmeyi feshettiğimi yazdım ve ağustos ayı içinde beyanlarını vermeyeceğimi bildirdim. Bu arşiv teslim tutanağı yeterli midir?

    Teslim tutanağı ıslak imza ile yapılması gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020’nin ilk 8 ayında ABD ile ikili ticaret hacmi %3,5 arttı
    Sonraki İçerikOtomobil üretimi Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %20,5 oranında daraldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz