Ana Sayfa Muhasebe E-arşiv olarak düzenlenmesi gereken faturanın kâğıt olarak düzenlenmesinin cezası var mıdır?

    E-arşiv olarak düzenlenmesi gereken faturanın kâğıt olarak düzenlenmesinin cezası var mıdır?

    İlgili faturanın e-arşiv düzenlenmesi gerekirken kâğıt ortamda düzenlenmesi sonucu bir ceza uygulanır mı?

    696
    0

    E-Arşiv fatura kesmesi gerekirken kendi fatura koçanından 5.000 TL üstü fatura kesmiş karşı tarafa vermiş. Bizde mecburen geriye dönük iptal olmayacağından yani geriye dönük E-Arşiv fatura kesemeyeceğimizden dolayı mecburen KDV beyannamesine ve defter beyan sistemine işledik. Bize ne gibi cezai işlemler uygulanır?

    İlgili faturanın e-arşiv düzenlenmesi gerekirken kâğıt ortamda düzenlenmesi sonucu özel usulsüzlük cezasının uygulanacağı VUK tebliğine göre açıktır. (Uygulanacak ceza alıcı ve satıcı içindir)

    Mimar kayıtlarında bulunan ticari malzemelerinin satışını e-arşiv faturası kullanarak satabilir mi?

    Mimar SM erbabıdır fatura düzenlemez. e- Smmm düzenler.

    Bahsettiğiniz Mimarlık ŞİRKET ise vergi e-arşiv fatura düzenler.

    1/1/2020 tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30.000 TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5.000 TL’yi) aşması halinde, e arşiv fatura düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGaranti belgelerinin ve servis fişlerinin artık elektronik ortamda sunulmasına olanak sağlandı
    Sonraki İçerikPetrol ürünleri toplam ihracatı Ağustos 2020’de geçen yılın aynı ayına göre %64,09 azalarak 484.911,907 ton olarak gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz