Ana Sayfa Vergi 2020 yılında ihtiyari olarak e-fatura uygulamasına geçen bir firma 2022 yılında e-deftere...

    2020 yılında ihtiyari olarak e-fatura uygulamasına geçen bir firma 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    Kendi isteğiyle zorunluluk kapsamında olmadan e-faturaya geçenler izleyen dönemde e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    565
    0

    509 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğine göre 1.7.2020 özel faturaya geçiş tarihi olarak görünüm durumda özel fatura düzenleyen ve e-fatura uygulamasına kayıtlı olan mükellefler 01.01.2022 e-defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    VUK 509 kapsamında ; “e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 11 inci maddesi kapsamındaki mal ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan bavul ticareti kapsamındaki satışlar dahil) ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanlar, bahsi geçen faturalarını 1/7/2017 tarihinden (Türkiye’de ikamet etmeyenlere özel fatura ile yapılan bavul ticareti kapsamındaki satışlar açısından 1/7/2020 tarihinden) itibaren bu Tebliğin “V.7.” ve “VIII.” numaralı bölümlerinde belirtilen istisnai durumlar haricinde e-Fatura olarak düzenlemeleri zorunludur. 

    Söz konusu faturaların e-Fatura olarak düzenlenmesi ve gönderilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamadan yararlanma yöntemleri ebelgc.gib.gov.tr adresinde yayımlanan “e-Fatura Uygulaması Gümrük İşlemleri Kılavuzu’nda ayrıntılı olarak açıklanmıştır.” 

    Sorunuzda geçen bilgi kapsamında mükellefin diğer e-fatura uygulamasına geçiş kriterlerine de bakmak gereklidir.


    BENZER İÇERİKLER

    İsteğe bağlı e-faturaya geçiş yapan firma e-defter uygulamasına dahil olur mu?

    İsteğe bağlı e-Fatura uygulamasına dahil olanlar e-Defter kullanmak zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına geçen firma e-defter uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    SGK ile anlaşması olmayan isteğe bağlı olarak e-fatura kullanan firmalar e-defter geçmek zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına dahil olan bir firma e-fatura uygulamasından çıkabilir mi?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSGK ile anlaşması olan firmalar 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikE-Defter gönderiminde bağımlı olarak çalışan müşavirler defter beratına hangi bilgileri yazmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz