Ana Sayfa Vergi E-Defter gönderiminde bağımlı olarak çalışan müşavirler defter beratına hangi bilgileri yazmalıdır?

    E-Defter gönderiminde bağımlı olarak çalışan müşavirler defter beratına hangi bilgileri yazmalıdır?

    457
    0

    Şirkette çalışan bağımlı mali müşavirim. Burada sigortalı çalıştığım için firmanın şifresiyle beyanları gönderiyoruz. Berat raporunda meslek mensubu bilgilerinde kendi bilgilerimi mi yazacağım. Boş bırakınca kabul etmiyor zaten. Seçeneklerde mali müşavir yok smmm var. Ben de serbest muhasebeci mali müşavir değilim bağımlıyım. Meslek mensubu bilgilerine ne yazmam doğru olur?

    Eğer defterler işletme bünyesinde tutuluyorsa SM/SMMM/YMM Sözleşme Tipi Açıklaması (accountantEngagementTypeDescription) alanına tire (-) işareti yazılacaktır. 

    Çünkü Sözleşme Tipi Açıklaması, şematron DİKKAT kontrollerine göre boş geçilmemesi gereken bir alandır. 

    Diğer taraftan, accountantInformation veri grubu çoklanabilir bir alandır. 

    İşletmenin Yeminli Mali Müşavirle Tam Tasdik sözleşmesi yapması durumunda, bu alanı çoklayarak defterini tutan SM/SMMM bilgisinin yanında Yeminli Mali Müşavir ile yapılan sözleşmeye ait Sözleşme açıklaması, Sözleşme çeşidi, Sözleşme tarihi ve numarası da bu alana yazılacaktır. 


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 yılında ihtiyari olarak e-fatura uygulamasına geçen bir firma 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikKötü niyet tazminatı kimler alabilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz