Ana Sayfa Vergi İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına geçen firma e-defter uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına geçen firma e-defter uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    622
    0

    2021 yılı 6.ayda yeni kurulan A.Ş. E-fatura kullanmaya başladı. Cirosu 9 milyon civarındadır. E-Defter uygulamasına zorunlu olarak 01.01.2023’te mi geçmesi gerekir?

    E-faturaya daha önceki dönemlerde isteğe bağlı olarak geçen mükellefler, e-fatura geçiş zorunluluğunu hangi dönemde tamamladılarsa takip eden takvim yılının başında e-defter yükümlülüğü başlar. 

    Sorunuzdaki bilgiye göre; mükellef yeni kurulup e-faturaya isteğe bağlı olarak geçmiş, aynı yıl olan 2021 yılında e-faturaya geçiş (brüt satış hasılatı) yükümlülüğü tamamlandıysa 01.01.2023 tarihinde e-defter uygulamasına geçer. (soruda verilen bilgiye göre) 

    Dilerseniz 01.01.2022 tarihinde isteğe bağlı olarak e-defter uygulamasına geçebilirsiniz. 


    BENZER İÇERİKLER

    İsteğe bağlı e-faturaya geçiş yapan firma e-defter uygulamasına dahil olur mu?

    e-Faturaya kayıtlı olanlar isteğe bağlı olarak e-Gider Pusulasına geçiş yapabilirler

    İsteğe bağlı olarak e- faturaya geçenler e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    2020 Yılı cirosu 5 Milyon üstü olan firmalar ne zaman e-defter uygulamasına geçmelidir?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDefter geçiş hadleri açıklandı mı?
    Sonraki İçerikSınıf değiştirme hadlerinde KDV dahil tutarlar mı baz alınmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz