Ana Sayfa Vergi 2020 Yılı cirosu 5 Milyon üstü olan firmalar ne zaman e-defter uygulamasına...

    2020 Yılı cirosu 5 Milyon üstü olan firmalar ne zaman e-defter uygulamasına geçmelidir?

    561
    0
    Faaliyet alanımız; turizm ve personel servis taşıma faaliyeti yapmaktadır.
    2019 yılında ciromuz 3,5 milyon, 2020 yılında şubat ayında isteğe bağlı olarak e-faturaya geçiş yaptık. 2020 yılı ciromuz 5 milyonu  geçti. Firma hangi yıl itibari ile e deftere geçmelidir?

    Yasal yükümlülüğünüzün başladığı takvim yılını takip eden yılın başında e-defter uygulamasına geçmelidir.


    2021 Yılı için bilançoya geçen şahıs 2021 yılının ilk haftasında n11.com web sitesinden hırdavat malzemesi satışına başlayacaktır. Cirosu hiçbir zaman geçmişte de 300 bin lirayı geçmemiştir. Bu şahıs e-ticarete 2021 ocak ayında başladığı zaman e defter zorunluluğu var mı?

    Mükellefinizin başkaca yükümlülükleri var mı bu kriterlere de bakmak gereklidir. E-fatura yükümlülüğü kapsamında olanlar zorunlu olarak e-deftere geçerler. Mükellefiniz e-fatura kapsamında kalıyorsa takip eden takvim yılının başında e-defter uygulamasına geçecektir ( yükümlülük kapsamındaysa )


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikManuel Olarak Alınan “Çalışma İzin Görev Belgesi”nin Geçerlilik Süresi 7 Mayıs 2021 Cuma Günü Saat 24:00’a Kadar Uzatıldı
    Sonraki İçerikTaksi şoförleri SGK primlerini kendileri mi beyan etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz