Ana Sayfa Vergi İsteğe bağlı e-Fatura uygulamasına dahil olanlar e-Defter kullanmak zorunda mıdır?

    İsteğe bağlı e-Fatura uygulamasına dahil olanlar e-Defter kullanmak zorunda mıdır?

    566
    0
    Elektronik cihaz tamir ve bakımı ile iştigal eden mükellefim çalıştığı kurumsal firmanın ısrarı üzerine isteyerek e-fatura kullanmaya 2020 yıl içinde başladı. 2021 yılı için kâğıt ortamında defter tutabilir mi?

    İsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına geçen mükelleflerin; başkaca bir yükümlülükleri yoksa e-defter uygulamasına geçme zorunluluğu bulunmaz.


    Müşterimiz bakkal-şarküteri işi yapmaktadır. Ayrıca internetten hepsiburada-N11 gibi sitelerde satış yapmaktadır. 2020 yılı itibariyle cirosu 5.000.000 TL geçmiştir.2021 yılında E-arşiv sistemine geçeceğiz. Burada kafama takılan konu internetten satış yaptığından dolayı E-DEFTER 2021 yılında mı 2022 yılda mı geçecektir?

    Yukarıdaki sorunuzu farklı açılardan değerlendirmek gereklidir.

    Öncelikle mükellefiniz brüt satış hasılatı bazında e-fatura yükümlülüğüne 01.07.2021 tarihinde dahil olacaktır. (normal şartlarda) 

    Mükellefin e-defter yükümlülüğü başlayacak ise de takip eden takvim yılı başında başlar. 

    Mükellefiniz e-deftere geçmesi için bilanço esasına tabi defter tutması gerekli internet satışı açısından ise hem brüt satışına hem de aynı dönemde kendi internet sitenden satış yapıp yapmadığına bakmak gereklidir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGider ve Maliyet Unsurları Toplamının İndirimi Kabul Edilmeyecek Kısmının Tespitine İlişkin Karar 4.02.2021
    Sonraki İçerikOcak Ayına İlişkin İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Ödemelerini 5 Şubat’ta Hesaplara Yatıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz