Ana Sayfa Muhasebe Günde 2 saat istihdam ettiğimiz şöförün SGK bildirimini hangi kod’la yapacağız?

Günde 2 saat istihdam ettiğimiz şöförün SGK bildirimini hangi kod’la yapacağız?

1083
0

Personel servis taşımacılığı işi yapan bir şirketimiz günde 2 saat çalışmak üzere şoför istihdam edecektir. Ayda 6 gün çalışması olan bu personelimiz için kalan 24 günü 07 kodlu puantaj kaydı olarak beyan edebilir miyiz? Birde 07 kodlu puantaj kaydı ve 06 kısmi istihdam arasındaki fark nedir?

Bildirim yaparken hangi kodu kullanmalıyım?

30/9/2016 tarihinden önce 4857 sayılı Kanunun 13. ve 14. maddelerine istinaden kısmi süreli ve çağrı üzerine çalışanlar ile ev hizmetlerinde 30 günden az çalışan sigortalılar, başka birinin bakmakla yükümlü oldukları kişiler olup olmadığına bakılmaksızın ay içinde eksik bildirilen süreler için GSS kapsamına alınmışlardı.

6745 sayılı Kanunla 5510 sayılı Kanunun 3. maddesine eklenen“4857 sayılı Kanunun 13 üncü ve 14 üncü maddelerine göre kısmi süreli veya çağrı üzerine çalışanlar, ay içerisinde günün bazı saatlerinde çalışıp, çalıştığı saat karşılığında ücret alanlar ve bu Kanunun ek 9 uncu maddesinin birinci fıkrasına tabi olarak çalışanlardan ay içerisinde otuz günden eksik prim ödeme gün sayısı bulunanlar, sigortalı çalışmama şartı hariç birinci fıkranın (10) numaralı bendinde yer verilen diğer şartları haiz olmaları kaydıyla otuz günden eksik günleri için genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişi sayılır.” fıkrası uyarınca 1/10/2016 tarihinden itibaren eksik gün nedeni 06-Kısmi istihdam”, “17-Ev hizmetlerinde 30 günden az çalışma” ve “07-Puantaj kayıtları” seçilen sigortalılar ile 5510/Ek-9. madde kapsamında ay içinde 10 günden fazla çalışan sigortalılar, başka birinin bakmakla yükümlü olduğu kişi iseler eksik kalan sürelere ilişkin GSS primleri 30 güne tamamlatılmayacaktır.

 

 

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Kısmı süreli çalışanların eksik gün bildirimi SGK ya gönderilecek mi?

 

 

 

İnşaat dışındaki işyerlerinde de devamsızlıklar için puantaj düzenleyebilir miyiz?

 

 

SGK işe giriş bildirimini yaparken kısmi süreli veya çağrı üzerine ya da ev hizmetlerinde çalışanlar için özel bir bildirim gerekiyor mu?

 

 

Önceki İçerikHuzur hakkı için genel kurul kararı gerekli mi?
Sonraki İçerikDaire satışında faturaya nihai tüketicinin TC no.su yazılmasa olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz