Ana Sayfa Muhasebe Huzur hakkı için genel kurul kararı gerekli mi?

Huzur hakkı için genel kurul kararı gerekli mi?

1491
0

Ltd Şti yetkili müdürümüze huzur hakkı vermek istemekteyiz. Bunun için Gelir Vergisi artan oralı mıdır? Sabit midir? Ayrıca hem ortak hem şirket müdürü olan kişiye huzur hakkı ödemesi yapmamız kar payı sayılır mı? Ve bunun için karar almak gerekir mi?

 

GVK 61. maddesine göre huzur hakkı ÜCRET’dir. Bordro düzenlenerek ödeme yapılır. Vergi artar oranlı olup, GVK 103. maddedeki tarife uygulanır. Huzur hakkın kar payı değil Ücrettir. Huzur hakkı ödenmesi için genel kurulda Karar alınması gerekir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

ANASAYFA

 

 

Tahakkuk etmiş ancak ödenmemiş huzur hakkı gider yazılabilir mi?

 

 

A.Ş. yönetim kurulu başkanı Bağ-kur emeklisine huzur hakkı ödenebilir mi?

 

 

Önceki İçerikBelediyede başkan yardımcılığı yapan ve yüksek seçim kurumu tarafından görevden alınan başkan yardımcıları kıdem ve ihbar tazminatı alabilirler mi?
Sonraki İçerikGünde 2 saat istihdam ettiğimiz şöförün SGK bildirimini hangi kod’la yapacağız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz