Ana Sayfa Muhasebe İnşaat dışındaki işyerlerinde de devamsızlıklar için puantaj düzenleyebilir miyiz?

İnşaat dışındaki işyerlerinde de devamsızlıklar için puantaj düzenleyebilir miyiz?

1215
0

İnşaat firması değiliz. Atölyede demir doğrama ve iskele imalatı yapmaktayız. Aralık ayında işçilerden 10-15 gün devamsızlık yapanlar oldu. Bu yaptığımız işte devamsızlık tutanağı yerine puantaj kayıtları tutup aylık puantaj tablosunu işçiye imzalatsak olur mu? Yani inşaat dışındaki işyerlerinde de devamsızlıklar için puantaj düzenleyebilir miyiz? Yoksa puantaj sadece inşaat işinde çalışma için mi uygulanır?

 

İşçilerin iş sözleşmelerine göre bu düzenleme de tercihte bulunabilirsiniz.

30 günden az bildirdikleri işçileri için 30 günden az çalışma nedenini puantaj kaydı seçmiş iseler, işçiler tarafından imzalanmış puantaj kayıtlarını SGK’ya vermek zorundadırlar.

Puantaj kayıtlarının işçi tarafından imzalanmamış olması halinde bu belgeler geçersiz sayılacak ve 30 günden az bildirilen işçiler için ek aylık prim hizmet belgeleri işverenden talep edilecektir.

Bu durumda işverenlerin SGK tarafından talep edilen ek aylık prim hizmet belgelerini yasal süre içinde verme imkanları kalmayacağından verdikleri belgelerden dolayı kendilerine idari para cezası uygulanacaktır.

Aylık prim hizmet belgelerini Kurumun istemesine rağmen vermemeleri halinde ise bu belgeler SGK tarafından resen düzenlenecek dolayısıyla uygulanacak idari para cezası miktarı da artacaktır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Fazla Mesai Ücretlerini Alamayan İşçi, Bu Süreleri Nasıl İspatlayabilir?

 

İşçinin İş Hukuku Kapsamında Sahip Olduğu Yıllık İzin Ve Diğer İzin Hakları

 

Uzun Süreli Rapor Alan İşçilerin İş Sözleşmesi Feshedilebilir mi?

 

 

Önceki İçerikKurs faaliyeti ile uğraşıyorum. 2019 yılında işletme defterinden bilançoya geçiş haddi benim için kaç TL’dir?
Sonraki İçerikKEP adresi alanlar ayrıca E-tebligat başvurusu yapacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz