Ana Sayfa Vergi Yurt dışına düzenlenecek E- Arşiv faturası nasıl düzenlenmelidir?

Yurt dışına düzenlenecek E- Arşiv faturası nasıl düzenlenmelidir?

1318
0
Yurt dışına düzenlenecek E- Arşiv faturası nasıl düzenlenmelidir?

 

Yurt dışına e-arşiv fatura keseceğiz.
Yurt dışı firmanın numarası “NL.###.##.##” şeklinde ve rapordaki formata uygun değil.
Yabancı şirket için 10 tane 1111111111 şeklinde girmek doğru mudur?

 

E-Arşiv uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerin e-fatura kayıtlı kullanıcısı olmayan vergi mükelleflerine, nihai tüketicilere ve yurt dışı müşterilere yapılan satışlar dolayısıyla e-Arşiv faturası düzenlemesi gerekmektedir.

Yurt dışı müşterilere yapılan satışlar için UBL TR formatında düzenlenen fatura xml ve e-Arşiv raporunda vergi kimlik numarası alanına 2222222222 yazılabilir.

Ancak 454 Sıra Nolu V.U.K Genel Tebliği ile e-Fatura uygulamasına kayıtlı olan mükelleflerden, 25/10/1984 tarihli ve 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 11 inci maddesi kapsamındaki mal ihracı ve yolcu beraberi eşya ihracı (Türkiye’de ikamet etmeyenlere KDV hesaplanarak yapılan satışlar) kapsamında fatura düzenleyecek olanlara, bahsi geçen faturalarını da 1/1/2016 tarihinden itibaren e-fatura olarak düzenleme zorunluluğu getirilmiştir.

Dolayısıyla 01.01.2016 tarihinden itibaren söz konusu faturalar e-Arşiv fatura olarak değil e-Fatura olarak düzenlenecektir. Söz konusu faturaların e-fatura olarak düzenlenmesi ve gönderilmesine ilişkin usul ve esaslar ile uygulamadan yararlanma yöntemleri www.efatura.gov.tr adresinde yayımlanan “e-Fatura Uygulaması Gümrük İşlemleri Kılavuzu”nda ayrıntılı olarak açıklanacaktır.

 

 

 

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

E-ARŞİV-İNTERNET ÜZERİNDEN SATIŞ YAPMAKTAYIZ. KESTİĞİMİZ E ARŞİV FATURASINI KAÇ GÜN İÇİNDE İPTAL EDEBİLİRİZ?

 

E-Arşiv uygulamasına geçen mükellefler yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan fiş kesebilirler mi?

 

İşletme esasına tabi olan mükellef internetten satış yapmaya başlarsa e-arşiv faturaya geçmek zorunda mı?

 

 

 

Önceki İçerikGoogle Soli Geliyor…
Sonraki İçerikKara delik ilk kez fotoğraflandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz