Ana Sayfa Muhasebe Yeni yılın mali Müşavirlik ücret tarifesi ne zaman belirlenmektedir?

    Yeni yılın mali Müşavirlik ücret tarifesi ne zaman belirlenmektedir?

    Maliye Bakanlığı genelde yeniden değerleme oranında yıllık artış yapmaktadır.

    471
    0
    Bazı mükelleflerden gelecek yılın bütçe planlamasını yapmak adına yeni yıl muhasebe ücreti konusunda sorular almaktayız. Bu sorulara doğru ve ileride sorun olmayacak yanıt verebilmemiz için; 2021 tarife artış oranı ne kadar olması beklenmektedir?

    Odalar ve Türmob Yönetmelik gereği Tarife önerisini Maliye Bakanlığına her yıl verir. Oda tavsiye olarak tarife yayımlamamaktadır.

    Yeni yılın tarifesi genelde bir önceki yılın tarifesinin Yeniden değerleme oranında artırılarak belirlenmektedir. Maliye Bakanlığı bu ayın sonunda yeni tarifeyi yayımlamaktadır.


    Mali Müşavirlik ücret tarifesinin belirlenmesinde gösterge niteliği olarak kullanılan bir oran var mıdır?

    Maliye Bakanlığı genelde yeniden değerleme oranında yıllık artış yapmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDefter geçiş hadleri 2021, İşletme ve bilanço geçiş hadleri,
    Sonraki İçerik2021 Yılında Uygulanacak Olan Asgari Ücret ve Bordro Parametreleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz