Ana Sayfa Muhasebe Yatırım fonları gelirleri ve temettüler gelir vergisine tabi midir?

    Yatırım fonları gelirleri ve temettüler gelir vergisine tabi midir?

    864
    0

    Şahıslarda yatırım fonları ve kar paylarından elde edilen gelirler gelir vergisi beyanına tabi midir?

     

    Gelir Vergisi Kanununun Geçici 67’nci maddesinin sekizinci fıkrasına göre 31/12/2020 tarihine kadar Menkul kıymetler yatırım fonlarından elde edilen kazançlar yıllık beyanname ile beyan edilmez.

    Şirketlerden elde edile kar payları için Önce GVK 22. maddesindeki% 50 oranındaki istisna uygulanır. İstisnadan sonraki tutar 2018 yılı için 34.000 TL’nin üstünde ise GVK 86. maddedeki koşullara göre Yıllık beyanname ile beyan edilir.

     

     

     

     

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Huzur hakkı alan kişiler gelir vergisi beyannamesi vermek zorunda mı?

     

    Yönetim Kurulu üyesi olan avukata ödenen huzur hakkı yıllık gelir vergisi beyannamesinde bildirilecek mi?

     

    Elde ettiğim araç kira geliri için gelir vergisi beyanı verecek miyim?

     

     

    Önceki İçerik1 Seri No.lu Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair 17 Seri No.lu Tebliğ Resmi Gazete’de Yayımlanmak Üzere Cumhurbaşkanlığına Gönderildi.
    Sonraki İçerikStoklar kur farkı değerlemesine tabi midir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz