Ana Sayfa Muhasebe Elde ettiğim araç kira geliri için gelir vergisi beyanı verecek miyim?

Elde ettiğim araç kira geliri için gelir vergisi beyanı verecek miyim?

3448
0

Bir Limited Şirket sahibi eşinden araç kiralaması yapmaktadır. Bundan sorumlu sıfatı ile kdv ve stopaj yapmaktayız. Aylık kiralama tutarı brüt 2.000 TL’dir. Yıllık 24.000 TL’dir. Kirayı alan kişi bu gelirine ilişkin beyanname verecek midir? Ayrıca bu kişi maaşlı bir kişi ise gelir beyanı vermesi gerekir mi?

 

Kira geliri elde eden kişi GVK 86. maddedeki koşullara göre beyan yapar vaye yapmaz. Örneğinizdeki kişi için elde edilen brüt kira geliri 2018 için 34.000 TL altında kaldığı için yıllık beyanname verilmez. Tek işverenden elde edilen gelir beyana tabi değildir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İmar Barışı ödemelerini kira gelirinden düşebilir miyim?

 

Meslek mensubu şahsi kira geliri için makbuz kesmeli midir?

 

Kira geliri elde edilmeyen gayrimenkulün giderleri diğer kira gelirinden düşülebilir mi?

 

Kira Geliri Nasıl Tespit Edilir?

 

 

Önceki İçerikİthalatta Özet beyan yerine başka bir beyan verilebilir mi?
Sonraki İçerikGümrük idaresinin bilgisayar sisteminin çalışmaması halinde nasıl işlem yapılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz