Ana Sayfa SGK Yasal süresi dışarısında SGK hizmet bildirgesi nasıl gönderilir? 

    Yasal süresi dışarısında SGK hizmet bildirgesi nasıl gönderilir? 

    493
    1

    Defter Beyana tabi bir mükellefime ait 04/2021 dönemi MUHSGK’nın vergi kısmı onaylandı. Fakat sgk kısmı onaylanmadı. Yasal Süresi dışında göndermek istiyorum. Nasıl onaylayabilirim? 

    Yapılan düzenleme ile yasal verilme süresi geçmiş aylık prim ve hizmet belgeleri internet ortamından SGK internet sayfasında bulunan “e-SGK-İşveren-e-Bildirge v.2” menusu üzerinden verilebilmektedir. Bu düzenleme 2008/10. Ay aylık prim ve hizmet belgesi ve sonrası dönemlere ilişkin olarak kullanılabilecek olup, İşverenler veya meslek mensuplarınca (B)-Yasal Süresi Dışında Verilmiş APHB” kodu ile bu kapsamdaki belgelerini gönderebileceklerdir. 

    İşverenler veya meslek mensuplarınca sisteme kaydedilen süresi dışında düzenlenen belgelerin doğruluğu SGK tarafından incelemeye tabi tutulabilir.

     Bu belgeler SGK tarafından gerekli incelemenin yapılarak onaylanabilmesi amacıyla işyerinin bağlı bulunduğu SGK ünitesinin onay ekranlarına düşecek ve ilgili ünite tarafından onaylanmasının ardından tahakkuk ve hizmet kayıtları oluşacaktır. 

    (B)-Yasal Süresi Dışında Verilmiş APHB” kodu ile işveren veya meslek mensuplarınca sisteme kaydedilen belgeler için toplu onay yapılamayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneği Kapsamında 8 Milyon Kişiye 57 Milyar TL Ödeme Yapıldı
    Sonraki İçerikTürkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları, 2020 yıl sonuna göre %0,2 artışla 316,8 milyar ABD doları oldu

    1 Yorum

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz