Ana Sayfa Duyurular Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları, 2020 yıl sonuna göre %0,2...

Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları, 2020 yıl sonuna göre %0,2 artışla 316,8 milyar ABD doları oldu

401
0

BIS-Yerel ve Konsolide Bankacılık İstatistikleri Gelişmeleri – 2021 I. Çeyrek

BIS – Yerel Bankacılık İstatistikleri

Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları, 2020 yıl sonuna göre yüzde 0,2 artışla 316,8 milyar ABD doları, banka dışı sektörden olan yabancı para alacakları ise yüzde 0,3 azalışla 195,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para yükümlülükleri 2020 yıl sonuna göre yüzde 2,6 azalışla 337,4 milyar ABD doları, banka dışı sektöre olan yabancı para yükümlülükleri ise yüzde 4,5 azalışla 250,3 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

BIS – Konsolide Bankacılık İstatistikleri

Türkiye’deki bankaların ilk borçluya göre toplam sınır ötesi alacakları, 2020 yıl sonuna göre yüzde 27,4 artışla 34,8 milyar ABD doları, bankalardan alacakları yüzde 43,8 artışla 26,5 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

Türkiye’deki yerli bankaların nihai borçluya göre toplam yurt dışı alacakları, 2020 yıl sonuna göre yüzde 34,8 artışla 25,0 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.


Kaynak: TCMB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYasal süresi dışarısında SGK hizmet bildirgesi nasıl gönderilir? 
Sonraki İçerikYatırım teşvik belgesi kapsamında fatura düzenlenebilmesi için SATICI açısından özel şartlar var mıdır? 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz