Ana Sayfa Mevzuat Vergi dairesi tarafından resen terkini yapılmış bir şirketin ticaret odası kaydı da...

Vergi dairesi tarafından resen terkini yapılmış bir şirketin ticaret odası kaydı da silinir mi?

4822
0

2012 ticari faaliyetini sonlandırmış olmasına karşın yasal prosedürleri yerine getirmemiş limited şirketin ticaret odası kaydı nasıl silinir? Resen silinemiyor mu? Halen Bağ-Kurlu göründüğü için Bağ- Kur kaydı silinmek istediğinde önce şirketin ticaret oda kaydının silinmesi gerektiği belirtildi.

Sermaye şirketlerinin kayıtlarının terkini Ticaret Kanununda açık, başka bir yolla kapatılması hali hazır düzenlemede mümkün görünmemektedir.

Oda kayıtlarının resen terkini şirketlerin kapanmasına imkân vermemektedir. Ancak Oda hizmetleri ve kayıtları ile sınırlı olabilmektedir. 5174 Sayılı TOBB kanununa göre adresinde bulunmayan veya iki yıl süresince aidatlarını ödemeyen firmaların kayıtları askıya alınır. Askıdaki iki yılın sonunda askıdan çıkmayan firmaların kayıtları resen terkin edilerek Ticaret Sicili Müdürlüğüne bildiriler denilmektedir.

Ticaret sicili herhangi bir işlem yapmamaktadır. TTK ya göre işlem yapan sicil müdürlüğünde sizin tasfiye kararını tescil ettirerek süreci tamamlamanız gerekmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mükellefiyet Kaydının Analiz Ve Değerlendirme Sonuçlarına Bağlı Olarak Terkin İşlemi.

İhraç Kaydıyla Teslim Edilen Eşyanın İhracatçı Firma Tarafından Bedelsiz Olarak İhraç Edilmesi Durumunda Tecil-Terkin…

ÖTV’de ihraç kayıtlı tecil terkin uygulanacaksa e-Arşiv Fatura’ya elle müdahale edebilirsiniz

 

Önceki İçerikYurtdışındaki firmaya Türkiye’de hizmet veren Serbest meslek mensubu düzenleyeceği makbuzda stopaj hesaplamalı mıdır?
Sonraki İçerikÖzel matraha tabi olarak firmamıza aldığımız aracımızı satarken uygulayacağımız KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz