Ana Sayfa Muhasebe ÖTV’de ihraç kayıtlı tecil terkin uygulanacaksa e-Arşiv Fatura’ya elle müdahale edebilirsiniz

ÖTV’de ihraç kayıtlı tecil terkin uygulanacaksa e-Arşiv Fatura’ya elle müdahale edebilirsiniz

1013
0

5.000 TL / 30.000 TL GİB portaldan düzenlenen e-arşiv faturalarında satış tipi İHRAÇ KAYITLI seçildiğinde normal olarak KDV tutarı fatura tutarına dahil edilmiyor. Ancak faturaya ÖTV4 vergisi ilave edildiği durumlarda, ÖTV tutarı fatura tutarına dahil edilmektedir. ÖTV4’de ihraç kayıtlı teslim nedeni ile tahsil edilmeyecek olup tecil uygulanacaktır. Bu durumda fatura toplamına ilave edilmesi bir hata mıdır?

Eğer ÖTV’de de ihraç kayıtlı tecil terkin uygulanacaksa ödenecek tutar alanı elle müdahale edilebilir durumda olduğundan ödenecek tutar alanına ÖTV/KDV hariç tutarı elle düzelterek yazabilirsiniz.

Eğer ÖTV için tecil terkin uygulanmayacaksa sistemin çalışması doğrudur.

 


Kaynak: GİB – e-fatura portal
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHekimlerin Serbest Meslek Makbuzu yerine geçen POS cihazı fişleri, e-SMM geçiş sonrası ne olacak?
Sonraki İçerikİşyerlerinde Koronavirüs ile Etkin Mücadelede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Yürüttüğü Çalışmalar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz