Ana Sayfa Muhasebe Özel matraha tabi olarak firmamıza aldığımız aracımızı satarken uygulayacağımız KDV oranı nedir?

Özel matraha tabi olarak firmamıza aldığımız aracımızı satarken uygulayacağımız KDV oranı nedir?

692
0

2.El motorlu araç ticareti ile uğraşan bir firmamız başka bir galericiden binek araç aldı. Aracı aldığımız kişi vergi mükellefiyeti olmayan birinden aldığı için özel matrahlı tarafımıza faturasını düzenledi. Şimdi biz bu aracı satacağız. Satarken KDV için özel matrah uygulamaya devam etmemiz mi gerekiyor yoksa satış bedelimizin tamamına %1 KDV’mi ayırmamız gerekir?

Satış bedelinin tamamı üzerinden KDV hesaplayacaksınız.

Şirketimize kamyonet aldık. Faturayı, aracı nihai tüketiciden aldıkları için alış bedelini KDV’siz sadece satış karına %18 KDV uygulayarak düzenlemiştir. Bu uygulama doğru mu? Kamyoneti biz satarken nasıl bir uygulama yapacağız?

Satış karına KDV uygulaması SADECE BİNEK otolar içindir. Ticari araçlarda uygulanma düzenlediği faturanın toplamına %18 KDV uygulanmalıdır.

Sizin firmanızda satış bedelinin tamamı üzerinden %18 KDV hesaplayacaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İkinci el araç alımı satımı yapan firmalar özel matrah uyguladıklarını faturalarını nasıl düzenlemelidir?

Araç alımı ve satımı ile uğraşan firmalar KDV mükellefiyeti olmayan kişilerden aldıkları araçlar için…

İkinci el oto alım satımı yapan firmalar özel matrah uygulamasında nelere dikkat etmelidir?

 

Önceki İçerikVergi dairesi tarafından resen terkini yapılmış bir şirketin ticaret odası kaydı da silinir mi?
Sonraki İçerikPersonele vereceğimiz hesap pusulalarında hangi tanımlamalar olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz