Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izin desteği başvurusunda personelin IBAN numarasını girmek zorunda mıyız?

Ücretsiz izin desteği başvurusunda personelin IBAN numarasını girmek zorunda mıyız?

Nakdi ücret desteği başvurusu yapılan ve almaya hak kazanan işçinin bildiriminde başka bir eksik gün nedeni yoksa kod ne olmalıdır? Eczaneler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

701
0

Restoran işi yapmaktayız. 2 Sigortalı çalışanımız var. Ücretsiz izin desteğine başvurdum. Bir sigortalı destek alıyor. Eksin gün nedeni 29 olarak hizmet listesini gönderiyorum. Ama bir işçi IBAN vermediği için ücretsiz izin desteğini giriş yapamadım. 28 Eksik gün nedeni ile gönderiyorum. Acaba gönderdiğim APHB doğrumu?

Nakdi ücret desteği başvurusu yaptığınız ve almaya hak kazanan işçinizin bildiriminde başka bir eksik gün nedeni yoksa 28 kod ile göndermeniz gerekir.

Kişi İBAN vermemiş ve ücretsiz izinde değilse çalışıyorsa normal bildirim, çalışmıyor normal ücretsiz izinde ise ve NÜD başvurusu yapılmamışsa 21 kod ile eksik gün bildirimi yapılmalıdır.

Eczaneler kısa çalışma ödeneği alabilir mi?

Kısa çalışma ödeneği; Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. İşyerinizde böyle bir durum var ise kçö başvurusu yapınız ve 4/a kapsamında adına işsizlik sigortası yatırılan tüm işçiler kçö den yararlanma hakkına sahiptirler.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel ücretsiz izin desteği kullanabilir mi?

Ücretsiz izin desteği ve kısa çalışma ödeneği alan firmalar personel alımı yapabilir mi?

Yabancı personeller ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

Önceki İçerikÇin’de tüketici mallarının toplam perakende satışları Mayıs 2020’de %2,8 azaldı
Sonraki İçerikTaşkömürü satılabilir üretimi bir önceki aya göre Nisan 2020’de %86,9 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz