Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan bir personel ücretsiz izin desteği kullanabilir mi?

Kısa çalışma ödeneği alan bir personel ücretsiz izin desteği kullanabilir mi?

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanan çalışan ücretsiz izin desteği de kullanabilir mi?

745
0

1 Mayıs tarihi cuma gününe denk gelmektedir. Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunu’nun 2/D maddesinde; “Bu kanunda belirtilen Ulusal Bayram ve genel tatil günleri cuma günü akşamı sona erdiğinde müteakip cumartesi gününün tamamı tatil yapılır…” hükmü yer almaktadır. Bu kanuna göre haftada 6 gün çalışan işyerinde 2 Mayıs Cumartesi günü mesaili ücret mi ödenmesi gerekmektedir?

İşçi çalışırsa belirtilen gün için mesai alması gerekmektedir.

Kısa çalışma ödeneği alan personel özel işlerinden dolayı ücretsiz izin kullanmak istiyor. Ücretsiz izin kullanabilir mi?

İşverenle mutabık ise kullanabilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği başvurusu yaptığımız personellere 7 günlük yarım ücret ödemesi yapmalı mıyız?

Kısa çalışma ödeneği alan bir personelin askerlik nedeniyle işten çıkışı yapıldığında yıllık ücreti izinleri…

Kısa çalışma ödeneği alan personellere ödenek süresinde ihbar bildiriminde bulunabilir miyiz?

Önceki İçerikMayıs ayında kurulan şirket sayısında %22,22 artış oldu
Sonraki İçerikYağlı tohumlu bitkiler desteği kapsamında üreticilere bugün 18.00’dan sonra ödeme yapılmaya başlanacak 19.06.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz