Ana Sayfa Dünya Çin’de tüketici mallarının toplam perakende satışları Mayıs 2020’de %2,8 azaldı

Çin’de tüketici mallarının toplam perakende satışları Mayıs 2020’de %2,8 azaldı

Çin’in Mayıs 2020 tüketici mallarının toplam perakende satış verileri nedir?

539
0

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun yayınladığı verilere göre, Çin’de Mayıs ayında, sosyal tüketici mallarının toplam perakende satışları yıllık %2,8 düşüşle 3.197.3 milyar Yuan’a ulaştı, bir önceki aya göre ise 4.7 yüzde puanı düşüş gösterdi. Bu mallar arasında otomobil hariç tüketici mallarının perakende satışları %3,5 düşüşle 2,859,7 milyar Yuan oldu.

Ocak-Mayıs döneminde toplam tüketim malları perakende satışları yıllık %13,5 düşüşle 13.873 milyar Yuan oldu.  Tüketim türlerine göre Mayıs ayında malların perakende satışları geçen yılın aynı dönemine göre %0,8 düşüşle 2,895,9 milyar Yuan oldu. Ocak-Mayıs döneminde, ulusal online perakende satışlar yıllık %4,5 artışla 4,017,6 milyar Yuan’a ulaştı. Ocak-Nisan ayına göre 2,8 yüzde puan daha yüksek.


Kaynak: Çin Ulusal İstatistik Bürosu / Link: http://www.stats.gov.cn/english/PressRelease/202006/t20200616_1760480.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçen yıla göre İstanbul’da konut satışı azaldı, fiyatları arttı
Sonraki İçerikÜcretsiz izin desteği başvurusunda personelin IBAN numarasını girmek zorunda mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz