Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yabancı personeller ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

Yabancı personeller ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

Çalışma izni olan yabancı işçiler için ücretsiz izin desteğinden yararlanabilir miyiz?

595
0

Çalışma iznine sahip yabancı işçiler için, ücretsiz izin desteğinden yararlanabilir miyiz?

Yabancı uyruklu çalışanlara çalışma izni verilen süre içerisinde tam zamanlı ve belirli süreli olarak ödenecek olan ücret ilgili Bakanlık tarafından belirlenmiş olsa dahi çalışanların önceden öngörülemeyen nedenlerle bazı aylarda eksik çalışmalarının da olabileceği, çalışma izni verilmesi veya çalışma izni muafiyeti tanınmasının, yabancı uyruklu kişinin izin ve muafiyet tanınan süre boyunca aralıksız fiilen çalıştığı veya fiilen çalışacağı anlamına gelmediği, dolayısıyla eksik gün belgelerinin kabul edilerek işverenden ayrıca ek APHB veya MPHB istenilmeyecektir. Kısa çalışma ödeneği alan yabancı uyruklu sigortalılar ile kısa çalışma ödeneği ile diğer eksik gün nedenlerinden biri ile bildirim yapılmak istenilen sigortalıların bildirimlerine ilişkin “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” adında bir eksik gün nedeni ilave edilmiş ve yabancı uyruklu sigortalılar için “18-Kısa çalışma ödeneği” ile “27-Kısa çalışma ödeneği ve diğer nedenler” eksik gün nedenlerinin seçilebilmesine olanak sağlanmıştır.

Ayrıca yeni oluşturulan “28-Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç.10.Md)” ve “29-Pandemi Ücretsiz İzin (4857 Geç.10.Md) ve diğer” kod numaralı eksik gün nedenleri yabancı uyruklu sigortalılar için de seçilebilecektir)

Kısa çalışmadaki kişi yıllık izne çıkmak istiyor. Yıllık izine çıkabilir mi?

Çıkabilir ve 27 kod ile bildirimi yapılmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Çalışma izni süresi nasıl uzatılabilir?

Çalışma izni başvurusu sonrası sistemden çıktı almaya gerek var mı?

Yurt dışından başvurup çalışma izni alan yabancıların SGK girişi kaç gün içinde yapılmalıdır.

Önceki İçerikYerli ve milli elektrikli trenin tasarım ve üretimi tamamlandı
Sonraki İçerik12 İlaç Daha Geri Ödeme Listesine Alındı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz